Gamla inlägg

Här hamnar de inlägg som inte längre får plats på framsidan. Se det som någon form av pseudo-arkiv.

2017-08-29

Jag har flyttat!

APM Produktioner har fått en ny bas. Från och med nu håller jag hus utanför Ljungby i Småland. Efter en lång månad med packande, flytt-organiserande, flera vändor med lastbil och slutligen fixande och donande för att komma på plats, har vi nu äntligen kommit på plats. Nu är det bara fiberanslutningen som ska komma igång innan jag kan börja arbeta som vanligt igen!

2017-06-04

En händelserik maj månad

Jösses, vilken månad. Det började med att Fornsagas kickstarter kom igång och gick långt bättre än väntat. Sen blev det kulturvecka för Universitetet där jag arbetade 20 timmar utöver planerat under själva veckan. Därefter började jag arbeta som fritidsledare igen efter att ha varit tjänstledig i tre veckor. I slutet av månaden spelledde jag och min vapendragare Daniel Strömholm sammanlagt 8 spelpass med Fornsaga under Kodachicon. Månaden avslutades med ett stort kalas tillsammans med Gudrunkören där jag avtackades för mina 6 år som drivande i kören och fick en hel låda full med vykort och fina brev från sångare genom tiderna. Kalaset sammanföll lustigt nog med slutet på kickstartern som till slut landade på 41 000 kr och 130 backers. Helt otroligt! Och sist, även om det teoretiskt sett hände i juni, måste jag också inkludera ett udda uppdrag jag fick av Odeum där min uppgift var att spela tam-tam (d v s gong-gong) i en tre minuter lång fanfar under den stora doktorspromotionen i Domkyrkan i Lund. Det är väldigt vad man får vara med om!

2017-04-25

Hej vad det går!

Kickstartern för rollspelet Fornsaga har nu efter drygt ett dygn dragit in 82% av grundmålet på 15 000 kr! Långt över förväntan! Jag har dessutom fått stora mängder positiv respons från alla möjliga håll! Dag Frognes har fått sin beskärda del av beröm för illustrationerna och det har också kommit feedback från internationellt håll som hoppas på en engelsk översättning. Ett stort tack ska mina kära vänner i det nu nedlagda Rollspelsgillet Alf, som hjälpte mig att nå ut i cyberrymden under gårkvällen.

Mockup av den tryckta boken (Graphics fuel)

2017-04-12

Nu nalkas Fornsagas kickstarter

Rollspelet Fornsaga är långt kommet nu. Under de senaste månaderna har jag förutom allt jobb på fritidshemmet och arbetet med Live i Lundagård, budgeterat för kickstartern och fått klart kickstartersidan. Vi är precis i sluttampen av att få alla detaljer med belöningar, prissättning och extramål på plats. Så pass nära att vi bestämt att den 24 april så smäller det! Då går kickstartern live!

Så förbered dig på det och se till att backa projektet så fort du får möjlighet. Gör också gärna en insats och hjälp oss sprida ordet till dina vänner och rollspelsintresserade bekanta! Tillsammans ser vi till att få det här projektet att lyfta!

Mockup av den tryckta boken (Covervault)

2017-01-07

Tillbaka efter en välförtjänt julledighet

Nytt år! Nu har jag vilat ut mig rejält och är redo att ta tag i allt igen. Jag kommer inte att producera Körkollegiets vårkonsert 2017 utan denna kommer istället att arrangeras av Odeum vid Lunds Universitet, då de har bjudit in studentkörerna att medverka vid Universitetets 350-årsjubileum. Men det kommer med all sannolikhet att bli spektakulärt. Själv ska jag fokusera på Teaterveckans framtid och att färdigställa Fornsaga - och det är nog tillräckligt med arbete för att täcka in den här våren! Särskilt med tanke på att jag kommer att fortsätta arbeta deltid på Järnåkraskolan som fritidsföreståndare.

Det har hänt mycket på rollspelsfronten. Vi har speltestat i olika grupper, boken har fått en ny framsida och kapitlen har flyttats, omstrukturerats, skurits ner på och omformulerats. Regelstommen är på plats sedan länge men nu ska texten finputsas!

2016-08-03

En till sommar med Sommarlund

Det har varit mycket jobb med Fornsaga-sidan på sistone och ännu mer jobb med själva boken. Därför har det inte blivit några uppdateringar under sommaren. Dessutom har jag haft mitt vanliga sommarjobb på Sommarlund. Mycket olika sorters kultur har det blivit och många trevliga artister och kollegor. Bilden är ifrån sommarens första gig med Svanholm Singers i Bjeredsparken i Lund. Snart börjar det smidas nya planer inför hösten och våren - Mer info kommer!

2016-04-22

Gloria went out with a bang

Så var vi återigen där. Dagen efter. Vårkonserten gick kanonbra igår och alla verkade glada och nöjda med kvällen, såväl sångare som besökare. Det blev Vårnatt, det blev brassmusik med LUBB, det blev lite Beatles med Tornakören och några spirituals med LAK, men framförallt blev det Gloria. Pampigt, stort och väldigt häftigt. Jag är jättenöjd med projektet och nu återstår bara att försöka komma tillbaka lite på banan efter att ha koordinerat de sista dagarna hemma ifrån sjuksängen.

2016-04-18

Fornsaga har flyttat ut!

Nu har Fornsaga officiellt fått sig en egen hemsida. Den heter inget mindre än Fornsaga.se och kommer fortsättningsvis vara portalen för alla nyheter kring rollspelet samt vara ett forum för betatestare och allmän diskussion kring hur Fornsaga spelas.

Det är första gången jag arbetar med Wordpress och det har varit svårt att få det som man har velat alla gånger. Jag har ännu inte lyckats hitta ett sätt för arkivet att kunna visa inläggens titlar. Ändock är det verkligen ett smidigt verktyg för att snabbt komma igång med en funktionsduglig webbsida.

2016-04-06

Teaser inför Vårkonserten

Nu är det inte långt kvar till vårkonserten! Egil Kolind har gjort sitt med körerna och lämnar över dessa med bästa möjliga förutsättningar till Cecilia Martin-Löf som håller i nästa repetition. Då ska vi sammanfoga det hela och köra igenom allt med både kör och orkester och organist. Jag har sammanfogat ett litet videoklipp från de gånga repetitionerna! Håll till godo!

2016-03-08

Uppdaterade rollformulär

Förra veckan uppdaterade jag layouten på mina rollformulär till Fornsaga. Innan hade jag gjort en snabb mockup i Excel för att se hur den användes av spelarna men tänkte att det nu var dags att ta ett steg vidare. Jag klurade på ett system med ikoner som man skriver värden i istället för förkortningar och tomma rader. Jag sökte runt på sidan The Noun Project och hittade där faktiskt ikoner till praktiskt taget allt det jag behövde. Allt material där är dessutom antingen Public domain eller Creative Commons och därmed möjligt att använda även kommersiellt. Rollformulären blev hur som helst väldigt bra och bemöttes positivt av spelgruppen, även om viss förvirring uppstod kring vad ikonerna betydde. Jag har nu gjort ett utkast till en liten spelarhandbok där allt det nödvändigaste förklaras kring formulär och spel. Denna finner ni att ladda ner här. Nu återstår att färdigställa ett utkast på boken i Word för att få den mesta regeltexten på plats. Därefter tänker jag vända mig till en större skara rollspelare och rollspelsgrupper för att beta-testa och få input från grupper som kanske spelar på ett annat sätt än jag själv gör. Vill du anmäla dig som betatestare? Maila mig och berätta mer om dig och din spelgrupp!

2016-02-03

Ny hemsida!

Som ni ser har jag nu skaffat mig en ny layout på hemsidan. Jag har arbetat med Benefactorys nya hemsida till Watch First och har då insett att det inte vore helt dumt med en ny stil på min egen hemsida också. Jag har bytt CSS-verktyg och använder den här gången Semantic UI. Det har varit mycket behändigt att jobba med och det kommer jag förmodligen att hålla mig till ett tag framöver. Surfa runt och kika lite på upplägget. Buggar och förbättringsidéer tas tacksamt emot!

2016-01-25

Börjat om på rollspelsboken

Samtidigt som verksamheten med Körkollegiets vårkonsert nu har börjat komma igång så fortsätter arbetet med Rollspelsboken i något reducerad takt. Efter att ha gjort ett utkast på 120 sidor tog jag nu innan jul fram ett helt tomt dokument och började om från början. Jag har suttit och skrivit om texterna, lagt till mer innehåll och gjort fler illustrationer. Boken som från början var tänkt att tryckas i A5-format har nu också växlat upp till E5 som är lite större och som kommer ge ett mer luftigt intryck. Jag bjuder ett par utkast till illustrationer så länge!

2015-12-15

Lucias eftermäle

Och så var Luciahelgen slut och nu återstår bara uppföljning och utvärdering. Så här på rak arm kan jag dock säga att det här är den bästa Lucian vi har gjort hittills, både arrangemangsmässigt och musikaliskt. Vi hade för första gången ett genrep inför publik, vi sålde slut våra biljetter mer än en vecka innan konserten och förfrågningar efter fler biljetter har strömmat in från alla håll under hela den sista veckan. Sångarna gjorde tre riktigt bra konserter och det säger jag inte bara för att jag själv var med och sjöng. Så tack Gudrunkören och Tornakören för ett bra samarbete! Jag ser fram emot tackfesten!

Foto: Tord Ottosson Löf

2015-11-19

Fler skisser

I brist på andra framsteg att påvisa kommer här ytterligare två övningsteckningar! Jag har förresten också uppdaterat Fornsaga-loggan!

2015-11-09

Lucia är i antåg!

Biljetterna till Luciakonserterna finns nu på Studentinfo! Passa på medan det finns kvar, förra året var det slutsålt en vecka innan konserten.

Foto: Daniel Kodipelli

2015-10-27

Dagens skisser

Idag fick jag tid att teckna lite. Det blev ett par illustrationer till rollspelsboken och lite annat. Här är två av alstren!

2015-10-22

Tillbaka ur radioskuggan

Tillbaka från de värmländska skogarna och åter i arbete. Jag kan glädja er med att luciakonserten nu är på god väg. Vår grafikdesigner är just nu i sluttampen med affischen och musiken är på väg att distribueras till körerna så att de kan börja repa. Vi har också jobbat på utformningen av luciatåget rent estetiskt så där kommer det hända lite grejer.

Arbetet med vårkonserten fortskrider också och inbjudningar till studentkörerna i Lund kommer snart att gå ut. Det blir ett samarbete med Lunds Universitets Brassband och vi kommer bl.a. att framföra John Rutters Gloria. Repertoaren ska dock kompletteras med lite mer musik i samma anda innan den är spikad. Storslaget kommer det bli i alla fall!

2015-09-16

Aktiebolaget registrerat!

Efter att i flera månader ha arbetat med en affärsidé tillsammans med 3 vänner har vi nu kommit igång och startat upp vårt bolag: Benefactory Sweden AB. Vi sitter nu på Venturelab på Ideon Agora i Lund och gör så ett halvår till om inget oförutsett händer. Det är fortfarande enorma mängder arbete kvar innan vi har kommit i rullning men det är kul så det gör inget. I övrigt ligger de flesta konstnärliga projekten på is för tillfället (förutom loggan som vi själva tagit fram). Jag har nu tagit ett försenat sommarlov uppe hos mina föräldrar i Värmland och återvänder förhoppningsvis med förnyad styrka i oktober. Då kommer jag ta tag i rollspel, Lucia- och vårkonserter igen!

2015-08-02

Sista föreställningen idag!

Nu är det sista dagen på Teaterveckan och slutspurten på en mycket trevlig vecka. Vi har varit ett härligt gäng som haft väldigt kul ihop. Nu är det nästan lite vemodigt men det är ju fortfarande en hel kväll kvar. Vi har också passat på att ha extrainsatt årsmöte efter frukosten där en hel del intressanta idéer för nästa år kommit fram. Jag ser redan fram emot det! Ni som missat årets föreställning och befinner er kring Falköping kan med fördel ta er till Vilhelmsro Gårdscafé för att se den sista och kanske bästa versionen av Bellman - skulden på Bruna dörren!

Foto: Henrik Johansson

2015-07-29

På plats och lagom slutkörd

Ja efter knappt en halv Teatervecka så börjar vi få rutin på saker och känna att vi kommit på plats. Vi har haft en improvisationsteatergruppen Ouroboros på besök som gjorde en mycket imponerande föreställning i söndags. I tisdags var det familjedag som också blev mycket lyckat med ett helt gäng barn som deltog. Ikväll förbereder vi för Standup-kväll på Vilhelmsro där sex olika komiker kommer att uppträda. En av dem är min spexar-vän Viktor Carlsson som också är engagerad i Teaterveckan som assisterande regissör. I det stora hela har det varit en bra start på veckan och förhoppningsvis blir det ett ännu bättre slut på den (åtminstone vädermässigt).

Foto: Henrik Johansson

2015-07-24

På väg upp till Falköping

Sådär, då var det äntligen dags för Teaterveckan! Sitter nu på ett tåg norrut och förbereder (dvs läser Sagan om ringen). Jag ska klura ut vilken mat vi ska laga och vilket småfix som måste göras nu när jag kommer upp. De andra i Teaterveckan har tjuvstartat med dekoren som i princip är klart och på söndag anländer de flesta övriga deltagare. Det kommer bli en lång vecka, fast på ett bra sätt. Mer updates kommer!

2015-07-15

Rollspelet Fornsaga

Ni som tittat på min resumé har kanske lagt märke till att jag leder ett rollspel. En del i det projektet har varit att ta fram ett nytt rollspelssystem som passar min spelstil. Jag har velat ha något som inte är för komplicerat men som ändå tillför en ytterligare dimension till spelet. Detta har mynnat ut i regelsystemet "Fornsaga" som förhoppningsvis ska kunna tryckas upp i A5-häften inom en snar framtid. Jag ritar illustrationerna själv och gör egentligen hela projektet på egen hand. Som tur är har jag en spelgrupp som jag kan speltesta på och när vi har speltestat tillräckligt har jag tänkt prova att lägga upp en crowdfunding-kampanj på Kickstarter eller Indiegogo. Så håll ögonen öppna och hör av er ifall ni är intresserade av att höra mer kring projektet eller att hjälpa mig speltesta!

2015-06-18

Sommaruppehåll med Sommarlund

Då var sommaren här och jag har börjat arbeta med Sommarlund igen. Jag kommer fortsätta arbeta med Teaterveckan under tiden men det kommer förmodligen bli färre uppdateringar under juni och juli. Är ni i Lund så kom gärna på något av våra arrangemang, då träffar ni mig eller någon av mina trevliga kollegor. Hur som helst finns det massvis med kultur att uppleva helt gratis under hela sommaren. Sommarlunds program finns här. Ha en fin sommar!

2015-05-06

Missa inte Teaterveckans promo-video

Då har jag till slut fått ihop en liten video för de som undrar vad Teaterveckan är för något. Jag gjorde en berättarröst som en blandning av Helge Skog och Hans Villius på bred skånska. Ja, se själva.

2015-04-17

TV-spelskonsert!

Så är det äntligen dags för den efterlängtade TV-spelskonserten Tones of games! Ensemblen gjorde ett bra genrep ikväll och är redo att ge järnet imorgon. Vi har nu två utsålda konserter och det är med stolthet jag slår upp portarna imorgon kl 14.30 för besökarna till den första föreställningen.

Den här funkar riktigt bra som skrivbordsbakgrund förövrigt.

2015-03-27

Barberarboysens första musikvideo

Igår kväll samlades en liten skara män hemma hos mig för att spela in ett trevligt litet barbershop-stycke vid namn "My Wild Irish Rose". Vi repade in detta till ett framförande under en körhelg med Gudrunkören och tyckte att det borde förevigas på ett bättre sätt än med en mobilkamera vid framträdandet under middagen. Och såhär blev det! Vem vet, det kanske inte är det sista ni hör och ser av Barberarboysen.

2015-03-23

Baba Yetu teaser

Övningarna fortgår som planerat inför Tones of games och vår repetitionsdirigent Egil Kolind fortsätter att briljera! Nu har också Lunds akademiska blåsarsymfoniker kommit igång och haft sitt första rep. Jag var på plats med kameran och har slängt ihop en liten teaser med Baba Yetu som är ett av verken vi kommer att framföra.

2015-03-04

Ljud- och filminspelning till Teaterveckans promo-film

I förra veckan drog vi ihop kvartetten och repade in ett par sånger inför Teaterveckans kommande promo-film som jag ska bygga ihop tillsammans med Henrik Johansson. Här är en av sångerna vi övade in! Tack till Minna Torlegård Hoffberg, Claes Ek och Rebecca Schröder som alltid ställer upp!

2015-02-25

Resan har börjat!

I helgen höll LTH-kören sitt första rep inför Tones of games! Jag passade på att spela in en snutt. Nu är vi igång!

2015-01-31

Här kommer inlägg

Här kommer inom kort finnas inlägg om vad jag arbetar med just nu! Under tiden lägger jag upp några bilder från Teaterveckan!

Foto: Henrik Johansson
Foto: Henrik Johansson
Foto: Daniel Fredh
Foto: Anna Ljungberg
Foto: Anna Ljungberg

Tillbaka till aktuella inlägg